Co do tej osłony to uważam że może nie pasowac idealnie uchwytami oraz kolorystyką bo to uniwersalne urzadzenia, poza tym sa dość drogie. Aby fajnei to wyglądało w aucie powinno sie dobrac jeszce na druga stronę co podwaja koszty - moim zdaniem nieopłacalne. Natomiast co do samej kamerki: już miałem zakupić tą montowaną w lampce oświetlenia tablicy rejestracyjnej jednak doszedłem do wniosku że to też neizbyt fajne miejsce bo tablica jest unmiejscowiona na klapie która sie podnosi i bedzie problem z doprowadzeniem prądu do kamerki od światła wstecznego. Trzeba by ciagnac kabel dosć dlugi po całej klapie. Dlatego szuka innego miejsca. Kolejny problem -a może nie. Zasilanei kamerki idzie z lampy cofania - to ok, problemu nie ma. Ale co z zasilaniem monitorka wewnątrz auta. Przeciez pod lampę cofania trudno podłaczyć ze względu an obiciążenie tego połączenia no a mamy szynę CAN która zacznei krzyczeć że coś nie tak bo nastapi zmaina rezystancji światła. A wiec skad? Z zapalniczki? No dobrze ale chciałbym aby monitorek włączał sie tylko przy wrzuceniu wstecznego a nei chodziłą non-stop lub aby go nie włączać za każdym razem manualnie. Jakieś pomysły? Bo mi wychodzi że napiecie ze światła wstecznego powinno poprzez miniaturowy przekaźniczek załączać napięcie z zapalniczki dla monitora i wszystko by sie za jednym razem włączało. macie koledzy rozwiązanie tego problemu również?
Pzodr.
Pzodr.
Komentarz